Öğretmen alımı haberini merakla bekleyenlere 2010 yılı için sevindirici bir haber Cumhur Başkanı Abdullah Gül den geldi. 10 Bin öğretmen alımının onaylandığı açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, MEB’e tahsis edilen serbest öğretmen kadrolarından boş bulunan 10 bin öğretmen kadrosuna, 2009 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi uyarınca verilen atama yetkisi dışında, 31 Aralık 2009 tarihine kadar atama yapılmasını öngörüyor.
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Gül, 5924 sayılı Sayıştay Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, 5925 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, İslam Konferansı Örgütü ve İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu Arasında İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumunun İstanbulda Kurulması Hakkında Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun, 5926 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Singapur Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunmasına İlişkin Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun ve 5927 sayılı Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’u, yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderdi.
Sayıştay Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Sayıştay denetçi yardımcılığı sınav usul ve atamalarını düzenliyor.
Yasaya göre, denetçi yardımcılığında adaylar, eleme, yazılı ve mülakat olmak üzere üç sınava tabi tutulacak. Eleme ve yazılı sınavları, Sayıştay Başkanlığı ile imzalanacak protokole göre ÖSYM tarafından yapılacak.
Eleme sınavı; alan bilgisi, genel kültür ve genel yetenek sorularından oluşacak, test usulüne göre yapılacak. Eleme sınavı sonucunda 70 puandan az olmamak üzere, en yüksek puandan başlayarak sınav ilanında belirtilen kadronun 5 katına kadar aday yazılı sınava çağrılacak.
Yazılı sınavda 70 puandan az olmamak üzere, en yüksek puandan başlayarak eleme sınavı ilanında belirtilen kadronun 3 katına kadar aday mülakata katılabilecek.
Mülakatta adaylar; bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı yönlerinden 20’şer puan üzerinden değerlendirilecek. Verilen puanlar ayrı ayrı tutanağa geçirilecek. Bunun dışında mülakatla ilgili herhangi bir kayıt sistemi kullanılmayacak.
Mülakatta başarılı sayılmak için komisyon başkanı ve üyelerinin 100 tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az 70 olması gerekecek.
Giriş sınav sonuç listesi, eleme sınav puanı ve yazılı sınav puanı ile mülakat puanının aritmetik ortalaması tespit edilerek, en yüksek puan alandan başlamak üzere hazırlanacak.
Denetçi yardımcılarının mesleki eğitim ve staj süresi en az 2, en çok 3 yıl olacak.
2-6 Şubat 2009 tarihleri arasında yapılan denetçi yardımcısı adaylığı sözlü sınavında başarısız sayılanlar, mülakata alınacak. Mülakatta başarılı olmak için gerekli 70 puan şartı, bu mülakatta 50 olarak uygulanacak. Bu tarihler arasında yapılan sınav sonucuna göre atananların, sınav sonucuna ilişkin hakları saklı olacak. Bu adayların eğitimleri ve stajları kaldığı yerden devam edecek.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
Yorum Yaz