2011 Zabıt Katipliği Sınavı hakkında merak edilen ve sıkça sorulan soruları bu başlık altında bulabilirsiniz..
1- Katiplik İçin Nasıl ve Nereye Başvuru Yapılır?
Sınava gireceğiniz adliyenin bağlı olduğu komisyon tarafından sınav yapılır. Başvurularda buraya yapılır. Başvuru formunu doldurduktan sonra gerekli belgeler hazırlanır ( fotoğraf, bilgisayar sertifikası, kpss sonuç belgesi, sabıka sicil kaydı vs.)
2- Katiplik Sınavına Kimler Başvuru Yapabilir?
Lise ve dengi okul mezunları, yüksek okul mezunları ve üniversite mezunları veya hala üniversite okuyan öğrenciler başvuru yapabilir. Tabi burada aranan ana şart “Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş olmak ve 70 puan üzeri puan almış olmak”.
3- Bilgisayar Sertifikam Yok Sınava Başvuru Yapabilir miyim?
Üniversitede bilgisayar dersi gören adaylar, okuduğu üniversiteye bir dilekçeyle bilgisayar dersini gördüğüne dair bir yazı isteyebilir. Sınav esnasında bu alacağınız yazı resmi belge olduğundan, bilgisayar sertifikası yerine kullanılabilir. Bilgisayar sertifikası olmayıpta sınava girmek isteyen arkadaşlar bu şekilde başvuru yapabilir.
4- Zabıt Katipliği Uygulama Sınavı Hangi Klavye ile Yapılır?
Sınava dilediğiniz klavye ile girebilirsiniz. Başvuru esnasında hangi klavye ile girmek istedğinizi zaten kendiniz belirtiyorsunuz.
5- Yazılı Sınav Nasıl Yapılır?
Yazılı sınav, adayların komisyonun belirlediği metni 3 dakikada bilgisayara yazmasıdır. 3 dakika içerisinde 90 ve üzeri doğru kelime yazan adaylar yazılı sınavı kazanmış sayılır ve mülakata hak kazanır.
6- Katiplik Sınavda Hangi Program Kullanılır?
Open Office kullanılır. Open Office Adalet Bakanlığının kullandığı, bildiğiniz Microsoft Office Word tarzı bir belge hazırlama editörüdür.
7- Katiplik Sınavında Uyulması Gereken Kurallar Nelerdir?
Sınava gruplar halinde girilir. Sınav başlamadan önce kısa bir konuşma yapılır. Kurallar bir kez daha burada anlatılır. Uyulması gereken kurallar dile getirilir. Sınav başlamadan önce heyecanınız yatışsın diye birkaç dakika ısınmanız için süre verilir. Bu süre zarfında ekranda istediğinizi yazabilirsiniz. Kurallar her komisyonda aynı olmadığından bu konuda net bilgi verilememektedir. Kimi yerlerde büyük küçük harf kuralı uygulanmaz, kimi yerde uygulanır. Yine bazı yerler de noktalama işaretleri önemlidir bazı yerler de önemli değildir. Bu konuda net bilgiyi sınava gireceğiniz yerden öğrenebilirsiniz.
8- Kılık Kıyafet Şartı Varmıdır?
Yazılı sınavda pek bir önemi olduğu söylenemez. Mülakata giderken kesinlikle resmi giyinmek gerekir. Erkek adaylar kravatı takmayı unutmamalı.
9- Mülakatta Ne Tarz Sorular Sorulur?
Tarih, Genel Kültür ve Anayasa ana başlıklardır.
10- Mülakat Sınavında Baraj Varmıdır?
70 barajı burada da devreye girecektir. Baraj 70 olduğundan 70 üstü alan adaylar başarılı olur ve puanı hesaplanır. Hesaplamada Kpss puanı + Mülakat puanının toplamı alınarak 2 ye bölünür. Çıkan sonuç sizin gerçek puanınızı belirler. Elde edilen puan başarı sırasına göre sıralanır.
Zabıt Katipliği sınavına hazırlanan arkadaşlar, varsa merak ettiğiniz sorular bu başlık altında dile getirirseniz, bilgisi olmayan arkadaşlara daha faydalı olacağı kanaatindeyim. Herkese iyi çalışmalar diliyorum.
Yazar : Marquez
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
Yorum Yaz