1988 İnfaz ve Koruma Memuru Öğrencisi alımıyla ilgili merak ettiğiniz bir çok sorunun cevabını aşağıda görebilirsiniz. Cevabını bulamadığınız diğer sorular varsa konu altından sorabilirsiniz. Editörler bilgilendireceklerdir.
Başvuru tarihleri ne zaman?
Başvurular 23 Kasım 2012 günü başlayıp, 30 Kasım 2012 günü mesai saati bitiminde sona erecek.
Başvurular nereye nasıl yapılacak?
Başvurunuzu Ankara, Bakırköy, Erzurum veya Kahramanmaraş Komisyonlarına doğrudan yapabilirsiniz. Eğer başka bir il / ilçeden başvuru yapacaksanız bulunduğunuz il / ilçedeki savcılığa vereceksiniz evraklarınızı onlar ilgili komisyona sizden posta masrafını alarak gönderecek.
Adli sicil kaydı (sabıka kaydı) bulunmadığına dair beyan nedir?
Örnek olarak hazırlanmış adlî sicil ve arşiv kaydının bulunmadığına dair beyan dilekçesi (İndir)
Birden fazla komisyonda sınava katılabilir miyiz?
Malesef sadece bir komisyona başvuru hakkınız bulunuyor.
Hangi ile kaç personel alınacak? İllerin bağlı bulunduğu komisyonlar?
Alım yapılacak illeri ve bağlı bulunduğu komisyonları liste halinde görmek için tıklayın.
Türkiye Haritası üzerinde hangi ile kaç kişi alındığını ve yoğunlukları bayan erkek olarak görmek için tıklayın.
İnfaz Koruma Memuru Öğrencisi Nedir?
İnfaz koruma memuru öğrencilerinin memur olmadan önce öğrenci olarak kayıtları yapılmaktadır. İnfaz koruma memuru öğrencileri Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri Personeli Ankara, Erzurum, İstanbul ve Kahramanmaraş Eğitim Merkezi Müdürlüklerinde yapılacak hizmet öncesi eğitim, zorunlu olarak yatılı şekilde sürdürülür. Eğitim merkezlerinin ve yatılı tesislerinin her türlü gereksinimi, giderleri ve hizmet öncesi eğitime alınanların resmî kıyafet ve harçlıkları Bakanlık bütçesinden karşılanır.
İnfaz Koruma Memuru Öğrencileri Eğitim Süresi Ne Kadardır?
İnfaz koruma memuru öğrencileri bakanlıkça belirlenecek olan eğitim merkezinde 5 ay süre ile eğitim görecektir.
İnfaz Koruma Memuru Öğrencileri Maaş Alır mı?
Hizmet öncesi eğitim alan öğrencilere, eğitim süresince (3000) gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak miktarda (ilan tarihi itibariyle 214,77-TL) aylık harçlık ödenecektir.
İnfaz Koruma Memuru Öğrenciliği Eğitiminde Başarılı Olma ve Memuriyete Geçiş?
5 aylık eğitim sonunda başarısız olursanız ilişiğiniz kesiliyor. Eğitimde öğrendiğiniz konularda yazılı, sözlü ve/veya uygulamalı sınav yapılıyor. Hizmet öncesi eğitimi başarı ile tamamlayan infaz ve koruma memurluğu öğrencilerinin infaz ve koruma memurluğuna atamaları yapılacak.
İnfaz Koruma Memuru Öğrenciliğinden Ayrılmak İsterseniz Ne Olur?
Başarısızlıkları veya sağlık durumları haricinde herhangi bir nedenle öğrenciliği sona erdirilenler veya isteği ile öğrencilikten ayrılanlar, mecburi hizmet süresini tamamlamadan görevinden çekilenler ile göreviyle ilişiği kesilenlerden, kendileri için yapılmış bulunan bütün giderler iki katı fazlasıyla birlikte geri alınır.
İnfaz Koruma Memuru Öğrenciliği Başvuru Şartları:
KPSS: İnfaz koruma memuru öğrenciliğine başvuru için öncelikle kpss sınavından en 70 puan almış olmanız gerekmektedir.
YAŞ: Sınavın son başvuru tarihi olan 30 Kasım 2012 itibariyle 18 yaşını doldurmuş, merkezi sınav (KPSS) tarihi itibariyle 30 yaşını bitirmemiş olmak. (lisans mezunları için 07 Temmuz 1982 ve sonrası, önlisans ve ortaöğretim mezunları için 22 Eylül 1982 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.)
KİLO: Boy uzunluğunuzun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilonuz arasındaki farkın 13′ten fazla, 17′den az olmaması gerekiyor.
BOY: Erkeklerde 170 cm, kadınlarda 160 cm.’den kısa boylu olmamak gerekiyor.
Mülakata Kaç Aday Çağrılacak?
Alınacak toplam infaz koruma memuru öğrencisi sayısının 5 katı aday mülakata çağrılacak.
Boy Kilo Ölçümü Ne Zaman?
İlan edilen kadro sayısının 5 katı adayın boy-kilo ölçümü 10-11 Aralık 2012 tarihleri arasında yapılacaktır.
Sözlü Sınav ve Mülakat Ne Zaman?
Boy-kilo şartını taşıyanların 13 Aralık 2012 ve devam eden günlerde sözlü sınav ve mülâkatı yapılacaktır.
Başvuru İçin Gerekli Belgeler?
a) EK-2 Başvuru Formu (İndir)
b) Adlî sicil ve arşiv kaydının bulunmadığına dair beyan (İndir)
c) Öğrenim belgesinin fotokopisi,
d) Merkezî sınav (KPSS) sonuç belgesinin fotokopisi,
e) Son altı ay içinde çekilmiş iki adet vesikalık fotoğraf.
Sözlü Sınavı ve Mülakat Konuları Puanlama?
Sözlü Sınav ve Mülakat;
Sözlü sınav; İlgilinin atanacağı kadronun gerektirdiği mesleki bilgi 40, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi 20, Genel kültür 40 puan olmak üzere toplam 100 puan üzerinden değerlendirilecek. İlgilinin atanacağı kadronun gerektirdiği mesleki bilgi tespit edilirken; genel hukuk, infaz mevzuatı ve ceza infaz kurumu idaresine ilişkin konuların birinden veya birkaçından soru sorulacak.
Bu sözlü sınav haricinde birde mülakat yapılacak. Mülâkat; İlgilinin davranışı ve genel fiziki durumu 50, Bir konuyu kavrama ve ifade yeteneği 50 puan olmak üzere toplam 100 puan üzerinden değerlendirilecek.
Başarılı sayılabilmek için yapılacak olan sözlü sınavda ve mülâkatın her birinden 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alınması gerekiyor.
Sınavı Kazananlar Nasıl Belirlenecek? Başarı puanı nasıl hesaplanır?
Nihaî başarı listesi, adayların merkezî sınav, sözlü sınav ve mülâkatta aldıkları puanların aritmetik ortalamasına göre belirlenecek. Yani örnek verecek olursak: Kpss puanı 80 olan aday, sözlü sınavdan 75, mülakattan ise 95 alırsa kişinin toplam puanı; (80+75+95)/3= 83,333 puan olacaktır.
Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
Sınav sonuç listesi, sözlü sınav ve mülâkatı yapan adlî yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonlarınca sınavın bitimini takip eden üç gün içinde ilân edilecek.
Cevabını bulamadığınız veya merak ettiğiniz tüm soruları konu altından sorabilirsiniz. İnfaz koruma memuru olarak çalışmakta olan editörler sorularınızı cevaplayacaktır.
Kaynak: infazkorumamemurlari.net
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
Yorum Yaz