Bir partiyi övmek veya yermek için değil işin aslını öğrenmek için sizlerle paylaşmak istiyorum. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 6223 sayılı Yetki Kanunu’nun Anayasa’ya aykırılık iddiasıyla Anayasa Mahkemesine götürülmesi konusunda hazırlıkların devam ettiğini belirterek, ”Başvuru, dilekçe hazırlandığı zaman yapılacak” dedi.
Kılıçdaroğlu, kamuoyunda ”Yetki Yasası” olarak bilinen ve 3 Mayıs 2011’de Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ”6223 sayılı Kamu Hizmetlerinin Düzenli, Etkin ve Verimli Bir Şekilde Yürütülmesini Sağlamak Üzere Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Teşkilat, Görev ve Yetkileri ile Kamu Görevlilerine İlişkin Konularda Yetki Kanunu”na ilişkin, İstanbul’daki seçim turu sırasında seçim otobüsünde soruları yanıtladı.
Daha bu yasa çıkarken Anayasa’ya aykırı olduğunu söylediklerini belirten Kılıçdaroğlu, ”Bakanlar Kurulu ile ilgili bir olay değil. Yani yeni açıklanan olayla ilgili değil. Yetki yasası, Anayasa Mahkemesi kararlarına bakıldığında Anayasa’ya aykırılık oluşturuyor. Tamamen siyasi şova dönük bir şey” dedi.
”Anayasa Mahkemesine başvuru dilekçesini ne zaman vereceksiniz?” sorusuna Kılıçdaroğlu, ”Yetki yasası çıktığı zaman zaten biz Anayasa’ya aykırı olduğunu söyledik. Hazırlık o zamandan başladı, devam ediyor. Başvuru, dilekçe hazırlandığı zaman yapılacak” diye cevap verdi.
başka bir habere görede
CHP, Devlet Bakanlıklarını kaldıran ve Bakanlar Kurulu’nun yapısını değiştiren Kanun Hükmünde Kararname Yetkisi’nin de içinde olduğu 6215, 6217, 6223 ve 6225 sayılı kanunları Anayasa Mahkemesi’ne götürüyor. CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, KHK yetkisini Anayasa Mahkemesi’ne götürme gerekçelerini, “Bu konuda Anayasa Mahkemesi’nin daha önce almış olduğu kararlar doğrultusunda götürüyoruz” dedi. ANKARA (ANKA) – CHP, Devlet Bakanlıklarını kaldıran ve Bakanlar Kurulu’nun yapısını değiştiren Kanun Hükmünde Kararname Yetkisi’nin de içinde olduğu 6215, 6217, 6223 ve 6225 sayılı kanunları Anayasa Mahkemesi’ne götürüyor. CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, KHK yetkisini Anayasa Mahkemesi’ne götürme gerekçelerini, “Bu konuda Anayasa Mahkemesi’nin daha önce almış olduğu kararlar doğrultusunda götürüyoruz” dedi.
Gök, ANKA’ya yaptığı açıklamada; içinde Kanun Hükmünde Kararname Yetkisi’nin de olduğu 4 ayrı kanunu; Anayasa Mahkemesi’ne götürmek için gerekli hazırlıkların tamamlandığını bildirdi.
Gök, 6217 sayılı yargının hızlandırılması, 6215 sayılı çeşitli kanunlarda değişiklik öngören torba Kanun, 6225 sayılı sağlıkla ilgili kanun ile 6223 sayılı Bakanlar Kuruluna Kanun Hükmünde Kararname Yetkisi veren 4 ayrı kanunu Anayasa Mahkemesi’ne götüreceklerini söyledi.
Gök, KHK ile ilgili düzenlemenin, Anayasa Mahkemesine götürülme gerekçelerini,
“Anayasa Mahkemesi’nin bu konuda daha önce verdiği kararlar var. Bu genişlikte, belirsizlikte yetki verilmesi Meclis iradesini ve Anayasa’nın hiçe sayılmasıdır. Mahkeme’nin daha önce verdiği kararları da dikkate alarak gerekçeyi hazırladık. Bugün ya da yarın 4 ayrı kanunu birlikte sunacağız” sözleriyle açıkladı.(ANKA)
Burada dikkat etmemiz gereken nokta ” ” Bakanlar Kurulu’nun yapısını değiştiren Kanun Hükmünde Kararname Yetkisi’nin de içinde olduğu 6215, 6217, 6223 ve 6225 sayılı kanunları Anayasa Mahkemesi’ne götürüyor. ” “
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
Yorum Yaz